dissabte, 26 de gener del 2008

Herencies d'un passat fosc

Avui 26 de gener es compleixen 69 anys de la caiguda de Barcelona a mans de les tropes franquistes. Després de molts anys d'anar esborrant qualsevol record d'aquella època fosca que ens van portar aquesta caiguda, encara queden símbols com el de la foto.

Imagino que molts sabeu on es , ja que fa uns dies va sortir als telenotícies.

6 comentaris:

Xavi ha dit...

I a Polònia en la parodia de caçadors de "simbolets"... i el de la foto és el més perillós de tots, el Aguiluchus ca.... (no dic tot el nom complert per no desvetllar el lloc)

Robertinhos ha dit...

no m'agrada el símbol, però és part de la nostra historia. Borrar els símbols de la dictadura, encara que representin una època fosca, crec que és com la persecució de símbols catalans que la dictadura va fer.

El veí de dalt ha dit...

Hosti Robert, no és el mateix, no fotis! El context en què es fa una cosa i l'altra no té res a veure. Una cosa és no paralar-ne, i una altra, fer-ne ostentació.

En fi, que l'escut aquest és allà on abans hi hagué el recinte d'un monestir, que encara té l'església al darrera. Més pistes? Abans, davant seu s'hi guardava fusta...Més encara? Va ser on van detenir el general Goded el 19 de juliol del 36. Ostres, ja ho he dit!

Viatger ha dit...

Si veí ,si ja ho has insinuat .. Capitania General... passeig colom

Jo , respecte a si cal eliminar-ho o no, sols en mantindria alguns (1?) d'exemple del que fou el franquisme i les seves imposicions..

No se si us regira el ventre cada cop que veieu una placa de la falange als edificis protegits, a mi si, i em recorda massa a un falangista que vaig tenir a classe de "FEN" al batxillerat , allà als 60's. En aquest cas us asseguro que els eliminaria tots.

Robertinhos ha dit...

tranquil veí, no sóc un fatxa. El que vull dir és que més que borrar els símbols deuriem intentar explicar el per què d'aquests, els errors, l foscor que suposa l'eliminació de llibertats polítiques, de credo, etc. I per suposat, estic d'acord amb tu, no s'ha de fer ostentació d'aquests símbols.

Anònim ha dit...

Sí! Capitania General.
El trocet de l'estàtua de la Mercè al darrera era una pista evident!

La veritat és que sí que fa mal a la vista veure això però jo crec que més que esborrar, com dius tu Robertinhos, hauríem d'assimilar (hi ha molts que encara no ho han fet) i ensenyar a les properes generacions els horrors de passar per on es va passar... aviam si així sabem corretgir i anar cap endavant...

Com funciona la Justícia

 Fàcil, on es aquesta bústia?